Suonikohjujen radiotaajuushoito

Toisen polven radiotaajuuslaitteisto suonikohjujen hoitoon tuli markkinoille 2007 ja ensimmäisen puolenvuoden aikana maailmanlaajuisesti tehtiin noin 64 000 toimenpidettä VNUS Fast-nimisellä menetelmällä. Tällä radiotaajuusmenetelmällä ei tällä hetkellä ole merkittävää kilpailijaa (radiotaajuuslaitteet). Suomen ensimmäinen VNUS Fast toimenpide tehtiin maaliskuussa 2008 Tampereella.

Radiotaajuushoidon käyttökohde on ensisijaisesti viallinen pitkä ja lyhyt pintalaskimorunko. Toimenpide tehdään kuten laskimonsisäinen laserhoito toimenpidehuoneessa paikallispuudutuksessa. Erona radiotaajuushoidon eduksi on laseria vähäisempi toimenpiteen jälkeinen verenpurkauma ja kipu. Radiotaajuusmenetelmän edut tulevat esiin etenkin, kun käsiteltävä runkosuoni ulottuu esimerkiksi koko reiden matkalle.

Tarvittava sivuhaarakohjujen käsittely tehdään tavallisimmin ultraääniohjatulla vaahtohoidolla samalla hoitokerralla tai viivästettynä kohjujen pienennyttyä perusvian korjaamisen jälkeen.

Sairausloman tarve on vähäinen ja arkirutiineihin palataan muutamassa päivässä toimenpiteen jälkeen.

VNUS Fast menetelmä on otettu käyttöön Isossa-Britanniassa julkisessa terveydenhuollossa kustannussäästöjen ja perinteistä leikkausta parempien hoitotulosten vuoksi. Lue lisää radiotaajuushoidon eduista 50 miljoonan ihmisen terveydenhuollosta vastaavalle NHS:lle.

Lue potilaiden kokemuksia verisuonikirurgi Pekka Kuukasjärven tarjoamista moderneista suonikohjuhoidoista.