Suonikohjujen hoito Tampereella

Verisuonikirurgi Tampereen Terveystalossa

Pekka Kuukasjärvi, thx-ja verisuonikirurgian erikoislääkäri, dosentti

Pekka Kuukasjärven palveluihin kuuluvat verisuonikirurgia, laskimonsisäiset uudet hoidot suonikohjutaudissa; suonikohjujen ultraääniohjatut vaahtoruiskutus-laser- ja radiotaajuushoidot. Vastaanotto on Tampereen Terveystalossa Rautatienkadulla.

Yhteystiedot ja ajanvaraus

Terveystalo Tampere
Rautatienkatu 27
33100 Tampere

Sairaanhoitajat 040 8266 261

Nettiajanvaraus Tampereen Terveystaloon

 

 

Suonikohjut kannattaa tutkia

Suonikohjut on syytä tutkia, jos ne aiheuttavat merkittäviä oireita, haittaa ja vaivaa. Lisäksi suonikohjuvika on arvioitava aina ihomuutosten uhatessa. Suonikohjutaudin aiheuttamat oireet voivat olla epämääräisiä, eikä suonikohjujen koko aina ole suoraan yhteydessä oireiden vaikeusasteeseen. Joillakin potilailla voi olla huomattava suonikohjutauti ilman, että he kokevat sen oireita häiritseviksi. Toiset puolestaan kokevat merkittävästi haittaavia oireita, vaikka silmillä ja ultraäänellä havaittuna suonikohjutauti on lievä.

Miten suonikohjut diagnosoidaan?

Suonikohjujen diagnosoiminen, taudin vaikeusasteen arvioiminen ja mahdollisen toimenpiteen suunnittelu edellyttää aina ultraäänitutkimusta. Se tehdään ensimmäisen vastaanottokäynnin yhteydessä laskimonsisäisiin hoitomenetelmiin perehtyneen verisuonikirurgian erikoislääkärin toimesta.

Tutkittava oire ei aina selity suonikohjuilla. Verenkiertoarviota voidaan täydentää nilkkojen verenpainemittauksella, jolla voidaan arvioida valtimoverenkiertoa. Lisäksi on huomioitava tuki-ja liikuntaelinperäiset sekä hermostolliset syyt oireille.

Potilaspalautteita

 • Kiitos aivan mahtavalle lääkärille Pekka Kuukasjärvelle. Selitti asiat ymmärrettävästi selvällä suomella ja oli todella aidosti kiinnostunut asiakkaasta.  Ruusuja roppakaupalla tälläisestä palvelukokemuksesta!
 • Vastaanotolle pääsi jo ennen varattua aikaa. Lääkäri oli ystävällinen ja kohtelias ja tutki asianmukaisesti. Hoito-ohjeet selkeät. NPS arvosana: 10
 • Lääkäri Pekka Kuukasjärvi teki tarkkaa työtä ja oli hyvin huolehtivainen. Tiesi olevansa hyvissä käsissä, ei pelottanut.
 • Ystävällistä, tehokasta ja nopeaa toimintaa.
 • Sain lääkäriltä ja hoitajalta erittäin hyvää ja asiantuntevaa palvelua!
 • Asiantuntevaa ja ystävällistä palvelua.
 • Palvelut ja toimenpiteet olivat loistavat
 • Palvelu joustavaa ja ystävällistä. Ajat pitää paikkansa.
 • Hoidossa lääkärin käytös oli 10. Kuukasjärvelle erikois kiitos.
 • Lääkäri asiallisen hyvä ja kuunteli murheeni myös aikataulut kunnossa
 • Hoito oli erittäin hyvä palvelu myös ystävällistä aikataulu piti paikkansa kaiken kaikkiaan olen erittäin tyytyväinen.

Lue täältä lisää potilaiden palautteita ja kokemuksia suonikohjuhoidoista.

Jos on kysyttävää, voit lähettää viestiä myös yhteydenottolomakkeella:

   

  Yleisiä kysymyksiä suonikohjujen hoidosta

  Kannattaako suonikohjut hoitaa?

  Jos suonikohjuista on haittaa ja vaivaa, ne on syytä tutkia asiaan perehtyneen verisuonikirurgin toimesta. Ultraäänitutkimus varmistaa diagnoosin ja ohjaa hoitomenetelmän valinnan. Hoitopäätös tehdään tutkimustulosten ja potilaan oireiden perusteella. Tampereella tutkimuksen voi tehdä verisuonikirurgi Pekka Kuukasjärvi, jolla on vastaanotto Tampereen Terveystalossa.

  Milloin suonikohjut pitää leikata?

  Jos suonikohjuista on haittaa ja vaivaa, ne on syytä tutkia asiaan perehtyneen verisuonikirurgin toimesta. Lisäksi suonikohjuvika on arvioitava aina ihomuutosten ilmaantuessa suonikohjujen oheen. Ultraäänitutkimus varmistaa diagnoosin ja ohjaa hoitomenetelmän valinnan. Hoitopäätös tehdään tutkimustulosten ja potilaan oireiden perusteella.

  Mikä lääkäri hoitaa suonikohjuja Tampereella?

  Suonikohjuja hoitaa laskimosairauksiin perehtynyt verisuonikirurgi. Verisuonikirurgi Pekka Kuukasjärvellä on vastaanotto Tampereen Terveystalossa.

  Mitä verisuonikirurgi tekee?

  Tavallisimpia hoidettavia sairauksia ovat valtimoahtaumiin liittyvät ja erityisesti jalkojen verenkiertohäiriöt, laskimovajaatoiminta ja eri alueiden valtimopullistumat eli aneurysmat.

  Voinko tulla flunssaisena verisuonikirurgin vastaanotolle?

  Hengitystieinfektio-oireisen potilaan toimintaohjeet: 1.6.2022 alkaen myös hengitystieoireiset asiakkaamme voivat varata vastaanottoajan normaalille vastaanotollemme. Poikkeuksena ovat koronavirusta sairastavat tai sitä epäilevät. Löydät toimintaohjeet ja ajantasaisen tiedon koronaviruksen näytteenottopisteistä tältä sivulta.

  Miten Terveystalossa maksetaan?

  Terveystalossa voi maksaa pankkikortilla, luottokortilla, Terveystalo Lasku tai Terveystalo Rahoitus -palvelun avulla. Käteismaksuja Terveystalo ei ota vastaan. Täältä löydät tarkemmat ja ajankohtaiset tiedot Terveystalon maksutavoista.

  Miten varaan ajan verisuonikirurgille Tampereelle?

  Voit varata verisuonikirurgille ajan verkkoajanvarauksen kautta tai puhelimitse. Terveystalon yleinen ajanvarausnumero on 0900 30 000. Puhelun hinta on 8,35 snt/puhelu + 19,33 snt/min + mpm / pvm. Jonotus on maksullista. Terveystalo Tampere, Rautatienkatu 27, 33100 Tampere. Sairaanhoitajat 040 826 6261.

  Miten voin perua Terveystalon ajan?

  Voit siirtää Terveystaloon varaamaasi aikaa tai peruuttaa ajanvarauksen veloituksetta, kun teet sen viimeistään 24 tuntia ennen varattua aikaa. Voit tehdä sen joko verkkoajanvarauspalvelun kautta, Terveystalon mobiilisovelluksella tai soittamalla Terveystalon asiakaspalveluun. Tarkemmat tiedot Terveystalon sivuilta.

  Onko suonikohjut perinnöllisiä?

  Perimää pidetään vahvimpana riskitekijänä, tarkempaa periytymisen mekanismia ei kuitenkaan tunneta.