”Synkeät suonet” – suonikohjut otsikoissa

Suonikohjut ovat vaivana noin kolmanneksella väestöstä. Aluksi oireettomat suonikohjut muuttuvat usein ajan saatossa oireisiksi ja suonikohjutaudin tutkiminen sekä mahdollinen hoito tulee arvioitavaksi.

”Synkeät suonet” otsikoi Ulla Saikkonen artikkelinsa Kodin Pellervo -lehdessä. ”Onnistuneen hoidon edellytys on erikoislääkärin tekemä ultraäänitutkimus. Sen avulla jalkojen laskimosuonista etsitään ne reitit, joissa veri pääsee virtaamaan väärään suuntaan. Hoitosuunnitelma tehdään löydösten perusteella.”

”Laskimonsisäiset hoidot ovat korvanneet suuren osan leikkauksista. Uusista hoitomuodoista suosituimpia ovat lämpökatetrihoidot ja ultraäänellä ohjattu vaahtohoito”

Artikkeli toteaa ytimekkäästi ja osuvasti: ”Uudet hoitomuodot ovat potilaalle leikkausta vaivattomampia, mutta kokonaan eroon suonikohjuista ei pääse.”

Lue artikkeli tästä.